Δευτέρα 16 Σεπτεμβρίου 2013

Το κινητό του μέλλοντος?


  Μια πρωτότυπη καμπάνια έχει ξεκινήσει τις τελευταίες ημέρες, που αφορά τις ηλεκτρικές συσκευές και κυρίως τα κινητά, τις φωτογραφικές μηχανές και τους υπολογιστές.
  Ποιος ο σκοπός αυτής της καμπάνιας; Οι εταιρείες να φτιάξουν συσκευές που να μην χρειάζεται να τις πετάμε όταν χαλάσει ένα συγκεκριμένο κομμάτι τους αλλά να μπορούμε να το αλλάξουμε. Κάτι δηλαδή σαν τα lego. Να μπορεί ο καθένας να "φτιάξει" το κινητό ή την συσκευή που θέλει από μόνος του!

  Οι διοργανωτές αυτής της καμπάνιας υποστηρίζουν, σύμφωνα με το Euronews, ότι αν οι πολίτες σε όλο το κόσμο ενωθούν και απαιτήσουν από τις εταιρείες να λανσάρουν "συναρμολογούμενα" κινητά, αυτές θα αλλάξουν την τακτική που ακολουθούν.
"Όταν έχεις ένα κινητό τηλέφωνο και έχει χαλάσει απλά η μπαταρία, γιατί πρέπει να πάρεις ένα καινούργιο κινητό; Θα πρέπει να πάρεις μια καινούργια μπαταρία. Αν έχει χαλάει το πληκτρολόγιο του κινητού σου, να μπορείς να αλλάξεις μόνο το πληκτρολόγιο" υποστηρίζει η καμπάνια.
  Μάλιστα, οι παραγωγοί του Phonebloks, όπως ονομάζεται η καμπάνια, ετοίμασαν ένα πολύ ενδιαφέρον βιντεάκι το οποίο κυκλοφορεί στο διαδίκτυο.
via

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου