Τρίτη 10 Σεπτεμβρίου 2013

"Ώρα" για οδήγηση!

  Οι γνωστές εταιρείες του χώρου των καταναλωτικών ηλεκτρονικών συσκευών δεν αποτελούν τους μόνους «παίκτες» του ανερχόμενου χώρου των συσκευών που φοριούνται, καθώς στον τομέα ετοιμάζεται να εισέλθει και η Nissan. Η γνωστή αυτοκινητοβιομηχανία, εν όψει του Frankfurt Motor Show, παρουσίασε το Nissan Nismo Watch: το πρώτο ρολόι που θα συνδέει το αυτοκίνητο με τον οδηγό του.

  Το ρολόι θα απευθύνεται στα οχήματα Nismo της Nissan: πρόκειται για το τμήμα μηχανοκίνητων σπορ και υψηλών επιδόσεων της εταιρείας, το οποίο πραγματεύεται «supercars» και σπορ αυτοκίνητα γενικότερα, οπότε και το κοινό θα είναι αρχικά εξαιρετικά εξειδικευμένο. Στα χαρακτηριστικά του Nismo Watch περιλαμβάνεται σύνδεση με το αυτοκίνητο μέσω εφαρμογής smartphone ως συσκευή Bluetooth Smart και πρόσβαση σε δεδομένα σχετικά με το αυτοκίνητο ενώ βρίσκεται εν πορεία.
Επίσης, το ρολόι της Nissan θα μπορεί να παρακολουθεί τα βιομετρικά δεδομένα του χρήστη, καθώς και την κατανάλωση καυσίμου από το αυτοκίνητο, έτσι ώστε να εξασφαλίζεται η πλέον αποδοτική λειτουργία- στην ουσία, θα παρακολουθεί τις επιδόσεις του οδηγού και του αυτοκινήτου. Σύμφωνα με την εταιρεία, το ρολόι θα μπορεί να δέχεται και ειδικά μηνύματα από τη Nissan, καθώς και να ενημερώνει τον χρήστη για ειδοποιήσεις σε κοινωνικά δίκτυα.
  Γενικότερα, το Nismo Watch αποτελεί «επέκταση» του Nismo Lab, που κυκλοφόρησε νωρίτερα μέσα στο έτος. Πρόκειται για ένα φορητό «εργαστήριο» που χρησιμοποιείται για την συλλογή βιομετρικών και τηλεματικών δεδομένων από οδηγούς Nismo σε αγώνες. Μέσω του ρολογιού, η εταιρεία σκοπεύει να καταστήσει αυτά τα δεδομένα διαθέσιμα στους ίδιους τους οδηγούς, πραγματοποιώντας παράλληλα και «άνοιγμα» της συγκεκριμένης τεχνολογίας και προς άλλες κατευθύνσεις.
  Το Nismo Watch θα κυκλοφορήσει σε μαύρο, ασπρόμαυρο και κόκκινο, ελέγχεται μέσω δύο κουμπιών και έχει διάρκεια μπαταρίας επτά ημερών. Αν και δεν έχει τόσο μεγάλους «στόχους» όσο τα «έξυπνα» ρολόγια που φαίνεται πως θα αποτελέσουν τον ανταγωνισμό, η επιδίωξη της «σύνδεσης» μεταξύ του οδηγού με το αυτοκίνητο αναμένεται να προσελκύσει έντονο ενδιαφέρον, ανοίγοντας πιθανώς το δρόμο για περισσότερες παρεμφερείς συσκευές και εφαρμογές.
via

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου