Παρασκευή 22 Νοεμβρίου 2013

Νέος τρόπος να μείνετε ανώνυμοι στο ίντερνετ!


  Τις δυνατότητες ανωνυμίας του λογισμικού Tor (The Onion Router), που χρησιμοποιείται στο Ίντερνετ από όσους επιθυμούν να αποφύγουν την παρακολούθηση των online δραστηριοτήτων τους, φιλοδοξεί να παρέχει στο ευρύ κοινό το Safeplug.

  Πρόκειται για μία συσκευή αξίας 49 δολαρίων, η οποία καθιστά εύκολη για τους χρήστες την δρομολόγηση της σύνδεσης Ίντερνετ τους μέσω του «ασφαλούς» δικτύου Tor. Επίσης, το Safeplug μπορεί να μπλοκάρει τις περισσότερες online διαφημίσεις.
  Σύμφωνα με τον Τζεντ Πούτερμαν, στέλεχος της Pogoplug (πρόκειται για την εταιρεία που ανέπτυξε το Safeplug), είναι μία συσκευή η οποία απευθύνεται  στο ευρύ καταναλωτικό κοινό. «Θέλαμε να δημιουργήσουμε έναν φιλικό προς την οικογένεια τρόπο απόκτησης της προστασίας την οποία προσφέρει το Tor» λέει σχετικά.
  Γενικότερα, η χρήση του Tor προϋποθέτει το κατέβασμα ενός πακέτου λογισμικού σε κάθε συσκευή που ο χρήστης θέλει να χρησιμοποιεί ανώνυμα. Το Safeplug, αντιθέτως, είναι ένα μικρό κουτί που απλά συνδέεται στο router για να επιτρέπει σε κάθε συσκευή που είναι συνδεδεμένη με αυτό να χρησιμοποιεί το Tor - στην ουσία λειτουργεί ως proxy server. Επίσης, όπως προαναφέρθηκε, διαθέτει ενσωματωμένο blocker διαφημίσεων.
  Η εταιρεία ευελπιστεί ότι η συσκευή θα γίνει δημοφιλής μεταξύ οικογενειών που θέλουν να εμποδίσουν τους πάροχους υπηρεσιών Ίντερνετ ή διαδικτυακές εταιρείες (κυρίως διαφημιστικές) να συνδέσουν τα στοιχεία τους με την online τους δραστηριότητα, καθώς οι διευθύνσεις ΙΡ μπορούν να χρησιμοποιηθούν για τον εντοπισμό της θέσης ενός χρήστη και την σύνδεση της online δραστηριότητάς του με τον ίδιο, για σκοπούς παρακολούθησης ή αποστολής «στοχευμένης» συμπεριφορικής διαφήμισης. Όπως γίνεται εύκολα αντιληπτό, το Safeplug στοχεύει σε ένα κοινό το οποίο έχει θορυβηθεί από τις πρόσφατες αποκαλύψεις του Έντουαρντ Σνόουντεν σχετικά με τις παρακολουθήσεις της NSA. 

via

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου