Σάββατο 9 Νοεμβρίου 2013

Κινητό που... διπλώνεται!

Samsung flexible display prototypes

  Τα Samsung Galaxy Round και LG G Flex είναι τα πρώτα smartphones με κυρτή οθόνη. Το μέλλον όμως δεν βρίσκεται εδώ αλλά στις εύκαμπτες οθόνες που θα μπορούν να διπλώνουν ώστε να έχουν μικρό όγκο όταν τις μεταφέρουμε και να ξεδιπλώνουν σε μεγάλες οθόνες που πολλοί τις ζητάνε αλλά δεν βολεύονται από το μέγεθός τους. 

  Tέτοιες συσκευές αναμένεται να βελτιώσουν εντυπωσιακά την ευχρηστία των smartphone. Κι αυτό γιατί, ξεδιπλώνοντας την οθόνη, ο χρήστης ουσιαστικά θα διαθέτει μια επιφάνεια αφής διπλάσιου μεγέθους από τις διαστάσεις του τηλεφώνου, με συνέπεια να γίνεται για παράδειγμα πιο άνετο το «σερφάρισμα» και η ανάγνωση κειμένων.
  Αν και είναι η πρώτη φορά που η Samsung προσδιορίζει χρονικά την κυκλοφορία των συσκευών, έχει αναφερθεί αρκετές φορές και στο παρελθόν σε αυτό τον στόχο. Μάλιστα, για να δώσει μια ιδέα για την καινοτομία, έχει δημιουργήσει ήδη ένα χαρακτηριστικό διαφημιστικό βίντεο – το οποίο εστιάζεται μάλλον υπερβολικά στην εντύπωση που θα αφήνει μια τέτοια συσκευή στο ασθενές φύλο…
  Πάντως, στο χρονοδιάγραμμα που παρουσίασε στην εκδήλωση, παραδέχεται πως θα πρέπει πρώτα να ξεπεράσει ορισμένα σημαντικά τεχνολογικά εμπόδια, πριν τα πρώτα smartphone με αναδιπλούμενη οθόνη κυκλοφορήσουν στην αγορά. Πριν από αυτά, η εταιρεία θα λανσάρει συσκευές με εύκαμπτες οθόνες, τα οποία θα μπορούν να λυγίζουν.

Samsung flexible display prototypes
Samsung flexible display prototypes
Samsung flexible display prototypes
Samsung flexible display prototypes




via

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου