Πέμπτη 11 Δεκεμβρίου 2014

Επόμενη στάση η Αθήνα για τα λεωφορεία χωρίς οδηγό


driverless-busses-570




  Η Ελλάδα ετοιμάζεται να υποδεχτεί πιλοτικά στους δρόμους της Αθήνας τα λεωφορεία χωρίς οδηγό, σύμφωνα με το νομοσχέδιο που ξεκίνησε να συζητιέται στη Βουλή. Με τη ρύθμιση προβλέπεται να τεθεί σε εφαρμογή το πιλοτικό πρόγραμμα και για ορισμένο χρονικό διάστημα. Τα λεωφορεία δεν θα έχουν την φυσική παρουσία του οδηγού αλλά θα ελέγχονται από εκπαιδευμένους χειριστές σε συγκεκριμένο Κέντρο Ελέγχου.
  Τα οχήματα αυτά θα είναι εφοδιασμένα με έξυπνα συστήματα χειρισμού (ITS) και όλους τους απαραίτητους μηχανισμούς που έχουν αντίστοιχα οχήματα της ίδιας κατηγορίας. Ωστόσο, πρέπει να γίνουν ειδικές ρυθμίσεις για την διασφάλιση της οδικής ασφάλειας όπου θα υπάρχει ειδική λωρίδα για τα λεωφορεία αυτά με κάμερες που θα παρακολουθούν το λεωφορείο αλλά και τον δρόμο.
  Ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος επεσήμανε ότι θα ληφθούν όλα τα κατάλληλα μέτρα για την ασφαλή κυκλοφορία των λεωφορείων χωρίς οδηγό.
Σύμφωνα με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, «το Λεωφορείο Αστικού Τύπου χωρίς οδηγό επιβάλλεται να διαθέτει κατάλληλους μηχανισμούς και αυτόματα συστήματα, τα οποία εξασφαλίζουν συμπεριφορά κίνησης, πέδησης και ακινητοποίησης, αντίστοιχη με όχημα, το οποίο χειρίζεται οδηγός».


via

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου