Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

Επίδειξη λειτουργικού πρωτοτύπου για το Project Ara





  Σε ένα νέο σημαντικό στάδιο έφτασε το φιλόδοξο Project Ara της Google, το οποίο έχει να κάνει με modular (αρθρωτά) smartphones.

  Ειδικότερα, σε βίντεο επιδείχθηκε το πλέον εξελιγμένο πρωτότυπο, το οποίο είναι σε θέση να πραγματοποιεί εκκίνηση και να «τρέχει» μια εφαρμογή. Το αποκαλούμενο Spiral One είναι το πλέον λειτουργικό πρωτότυπο του Project Ara, η κεντρική ιδέα πίσω από το οποίο είναι η δημιουργία κινητών τηλεφώνων με «εναλλάξιμα» κομμάτια (επεξεργαστής, οθόνη, κάμερα κ.α.) , τα οποία θα μπορούν να επιλέγονται σύμφωνα με τις εκάστοτε προτιμήσεις για τη δημιουργία «custom» συσκευών.
  Στο βίντεο η συσκευή ενεργοποιείται, ξεκλειδώνεται η οθόνη και ξεκινά τη λειτουργία της μια εφαρμογή. Σημειώνεται ότι η Google είχε επιδείξει ένα πρωτότυπο το οποίο ήταν τεχνικά λειτουργικό τον Ιούνιο, ωστόσο είχε «παγώσει» λίγο μετά την εκκίνησή του και ήταν αρκετά πιο ογκώδες από ό,τι αναμενόταν.
  Όπως αναφέρεται σε σχετικό δημοσίευμα του Mashable, η Google υπόσχεται το Spiral 2 να είναι ακόμα καλύτερο, χάρη σε νέα chip από την Toshiba. Η εταιρεία αναμένεται να αποκαλύψει την εν λόγω συσκευή τον Ιανουάριο.




via

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου