Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

LG: Παρουσιάζει εύκαμπτη οθόνη που μπορεί να τυλιχτεί!





flexible-rollable-oled_02


  
  Η LG Display ανακοίνωσε την ανάπτυξη δύο πρωτοποριακών OLED panels διαγωνίου 18 ιντσών, το ένα είναι εύκαμπτο και μπορεί να τυλιχτεί ενώ το άλλο είναι πλήρως διάφανο.
Το εύκαμπτο OLED panel προσφέρει ανάλυση της τάξης των 1200 X 810 pixels ενώ μπορεί να τυλιχτεί, δημιουργώντας έναν κύλινδρο διαμέτρου 3 εκατοστών, χωρίς να υπάρχει επίδραση στη λειτουργικότητά του.

  Η ύπαρξη του συγκεκριμένου panel αποτελεί, κατά την LG Display, την απόδειξη ότι μπορούν να κατασκευαστούν και να διατεθούν στην αγορά μοντέλα εύκαμπτων τηλεοράσεων διαγωνίου άνω των 50 ιντσών.
  Για την κατασκευή του χρησιμοποιήθηκε φιλμ μοριακού πολυϊμιδίου, σαν βάση του εύκαμπτου panel, αντί των συμβατικών πλαστικών ώστε να επιτευχθεί η μέγιστη ακτίνα καμπυλότητας. Παράλληλα, η μεμβράνη πολυϊμιδίου βοήθησε στη μείωση του πάχους του panel, στοιχείο που επίσης βελτίωσε την ευελιξία του.


flexible-rollable-oled_01

  Σε ότι αφορά το δεύτερο πρότυπο panel, αυτό επιτυγχάνει διαπερατότητα της τάξης του 30%, επίδοση που επιτεύχθηκε μέσω της χρήσης της τεχνολογίας διάφανων pixels της εταιρείας. Η LG Display κατόρθωσε να μειώσει τη «θολούρα» του panel, η οποία παράγεται από τα χρησιμοποιούμενα κυκλώματα και φιλμ, σε ένα επίπεδο κάτω του 2%.
  Με την επίδειξη του συγκεκριμένου panel η LG Display βελτιώνει σημαντικά το επίπεδο της τεχνολογίας κατασκευής διαφανών οθονών. Ενδεικτικά, θα πρέπει να αναφερθεί ότι η διαπερατότητα των υφιστάμενων διαφανών panels τεχνολογίας LCD είναι περίπου στο 10%.
  Με την παρουσίαση των δύο panels, η LG Display επιδεικνύει την κατοχή τεχνογνωσίας που θα μπορούσε να οδηγήσει στη δημιουργία εύκαμπτων και διάφανων τηλεοράσεων, σαφώς μεγαλύτερης διαγωνίου. Μάλιστα, στόχος της εταιρείας είναι η επιτυχής ανάπτυξη ενός εύκαμπτου Ultra HD και ενός διάφανου OLED panel, άνω των 60 ιντσών, έως το 2017, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Κέντρου Έρευνας και Ανάπτυξης της LG Display, In-Byung Kang.


transparent-oled



via

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου