Τετάρτη 4 Ιουνίου 2014

Σταδιακή απόσυρση για το PlayStation Portable




  Η Sony αποσύρει σταδιακά από την αγορά τη φορητή κονσόλα PlayStation Portable (PSP), μετά από δέκα χρόνια αγοραστικής κυκλοφορίας, προς όφελος της νεότερης PlayStation Vita.
Σύμφωνα με δημοσίευμα του Associated Press, η ιαπωνική Sony ανακοίνωσε ότι ήδη από τον Ιανουάριο έχουν σταματήσει οι παραδόσεις της συσκευής στη Βόρεια Αμερική, θα ακολουθήσει η Ιαπωνία, εντός του Ιουνίου και μέχρι το τέλος του χρόνου θα έχουν σταματήσει οι παραδόσεις και στις Ευρωπαϊκές αγορές.
  Η φορητή κονσόλα της Sony, PlayStation Portable, κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 2004 και μέχρι πριν από δύο χρόνια, οπότε έγιναν και οι τελευταίες επίσημες ανακοινώσεις, πουλήθηκαν  περισσότερες από 76 εκατομμύρια συσκευές.
  Το PSP αποτέλεσε την κίνηση της Sony να ανταγωνιστεί το 3DS της επίσης ιαπωνικής Nintendo, η οποία παραδοσιακά κυριαρχεί στο χώρο των φορητών παιχνιδομηχανών. Ωστόσο, η ανταπόκριση του κοινού σε αυτού του είδους τις συσκευές φαίνεται να έχει μειωθεί συνολικά, κυρίως λόγω της στροφής σε συσκευές όπως τα smartphones και τα tablets.
Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Associated Press στην καταγραφή ζημιών ύψους 1,3 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για τον συγκεκριμένο τομέα της Sony, κατά το τελευταίο οικονομικό έτος. Μάλιστα οι προβλέψεις θέλουν την κατάσταση να παραμένει στα ίδια επίπεδα και για φέτος.
  Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι η Sony έχει εξαγγείλει εκπτώσεις για την απόκτηση του Vita και πρόσθετα downloads, για τους ιάπωνες χρήστες που θα αποσύρουν τα παλαιά τους PSP. Ωστόσο, δεν έχει διευκρινιστεί εάν η ίδια πολιτική ακολουθηθεί και στις υπόλοιπες αγορές εκτός Ιαπωνίας.



via

0 σχόλια :

Δημοσίευση σχολίου